Túra 1

Vadregényes hetes-túra a Kiskunsági Nemzeti Parkban!

Ez a túra már tapasztalt, jó kondícióban lévő lovasoknak ajánlott, mivel jól képzett, dinamikus, jókedvű lovainkon napi 35-40 km-t teszünk meg (4-5 óra lóháton), és sokszor igen hosszú szakaszon vágtázunk változatos tájakon. A szállások igen magas színvonalúak (mindenhol van úszómedence), s az étek is fenséges és bőséges mindvégig az 1 hét alatt. A túra ára mindent magában foglal (szállás, ellátás, lovaglás, csomagtranszfer).
A részvétel többféleképpen lehetséges: 8 nap/7 éjszaka, 7 nap/6 éjszaka, 6 nap/5 éjszaka, 5 nap/4 éjszaka. A leghosszabb verzió ára: 160.000 Ft, a legrövidebbé: 115.000 Ft. Csoportos jelentkezés esetén, egyedi kívánságokat is szívesen teljesítünk a helyszíneket és a túra hosszát, tempóját illetően. Kedvezményeket is biztosítunk.

A túra időjárástól függően kis mértékben változhat.

1. nap (szombat)

Magyaros vendégváróval fogadjuk a nap folyamán érkezőket (házi sütemény, pálinka), utána pedig könnyű sétát teszünk a környéken a bőséges vacsora előtt.

 

2. nap (vasárnap)

A nem túl korai reggeli után (időjárástól függően), délelőtt szabadon választható program a puszta show megtekintése az ebéd előtt. Délután pedig kilovagolunk egy 2 órás próba terepre, hogy kiválasszuk mindenki számára a megfelelő lovat a túrához. Lovaglás után a nyári melegben itt lehetőség nyílik fürdőzésre a szabadtéri medencében, a helyi ménes megtekintésére, biliárdozásra, pingpongozásra, szaunázásra a kiadós vacsora előtt vagy akár az után

 

3. nap (hétfő)

Ma kezdődik a túra igazán. A reggelit követően lóra pattanunk, majd 2-2,5 órás lovaglás után megpihenünk egy szép hagyományos lovasfarmon, ahonnan a piknikebéd után tovább indulunk első túraállomásunk felé. Ma egy családias, de szép kényelmes tanyán pihenünk meg este.

 

4. (kedd)

Reggeli után útra kelünk mai luxus célpontunk Sarlóspuszta irányába. Ma hosszú utunk lesz, ezért délben megállunk enni egy kis frissensült magyaros pikniket „Puszta Marika Néninél”, amit isteni háziszörppel, pálinkával, borral, forraltborral kísérhetünk le. A hosszú lovasnap után beülhetünk a szaunába,, kinti jakuzziba, vagy úszhatunk egyet a medencében a fenséges 3 fogásos vacsora előtt.

 

5. nap (szerda)

Ma pihenünk egy kicsit ezen a csodálatos helyen. Igény szerint délelőtt kilovagolunk a tipikus kiskunsági homokbuckák közé, délután pedig lehetőség nyílik fakultatív programok közül választani.

 

6. nap (csütörtök)

Elérkezett a „hazaindulás” ideje. A bőséges svédasztalos reggeli után felnyergelünk, és elindulunk vissza a Kunsági Majorba, ahol kemencében sült friss kenyérlángossal, jó borral, pálinkával és üdítőkkel várnak minket (jó idő esetén). Ma is hosszú az út, ezért a déli piknik nem maradhat el most sem.

 

7. nap (péntek)

Az utolsó lovasnapot már a Kunsági Majorban töltjük. Délelőtt és délután is kilovagolunk igény szerint. Kipróbálhatjuk magunkat az igazi terepen, kisebb nagyobb kaptatókon, ugrásokon. Aki szeretné kényeztetni magát, az délután meglátogathatja a ballószögi wellness komplexumot, mely családias, de annál színvonalasabb környezettel és szolgáltatásokkal várja kedves vendégeit. Este pedig a program lezárásához méltó búcsúvacsorát tartunk.

 

8. nap (szombat)

Egy kellemes reggeli után indulunk vissza a „valóságba”…